Whatsapp

Neden Kabız Oluyorum?

Kabızlık günümüzün en sık rastlanılan problemlerinden birisidir. Kabızlık problemi ile gelen hastalara genellikle bol su içmesi, lifli besinler tüketmesi tavsiye edilir ve laksatif bir ilaç verilir. Bu en sık karşılaştığımız uygulamadır.

Kabızlık problemi herkeste farklı nedenlerle oluşur ve holistik bir yaklaşım ve tedavi gerekir.

Kabızlık nedenleri işlenmiş gıda tüketimi, rafine şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme, sağlıksız yağ tüketimi, sentetik katkı maddelerinden yüksek gıdalardan oluşan zayıf beslenmeler, stres, hareketsizlik, tiroit başta olmak üzere hormon bozuklukları, magnezyum eksikliği, yaşlılık, uyku bozukluğu sık rastlanılan nedenlerdir.

Kabızlığın arkasında beslenme şartları ve çevresel kirliliğe bağlı olarak bağırsak florası ve bağırsak yapısına bağlı oluşan geçirgenlik bozukluğu olabilir. Bağırsakta oluşan bu değişiklikler sonucu oluşan gıda alerjileri azımsanmayacak oranda kabızlık nedenidir. Özellikle buğday alerjisi en önemli kabızlık nedenidir.

Kabız kişiler buğday kaynaklı besinleri kesmeleri durumunda kabızlıklarında düzelme görülmektedir. Kabız kişilerde bağırsak florası düzeltilmeden, toksin, özellikle ağır metal yükü azaltılmadan ve beslenme alışkanlıkları lif ağırlıklı, karbonhidrattan yoksun hale dönüştürülmeden bu problemi kalıcı bir şekilde çözmek güçtür.

Bu sağlık halini oluşturmak için, bioresonans tedavisi ile gıda alerjilerini tedavi etmek, Probiyotik ile sağlıklı flora oluşumunu desteklemek, beslenmelerini daha lifli ve sağlıklı hale getirmek, detoks uygulamaları, akupunktur, ozon, ,yot vb. holistik tıp yaklaşımları kalıcı iyileşme için gereklidir.