Whatsapp

Gecirilmiş Covid ve Aşı Sonrası Detoks

Bu, yazımda viral hastalık ve aşı kaynaklı oluşan spike proteinlerin vücuttan nasıl temizleneceğine dair ipuçları sunmaya çalıştım. Çünkü bu aşılar ve hastalık ile ilgili bilgilerimiz henüz yeterli değil. Bugün, aşının ve hastalığın vücutta oluşturduğu problemler ile ilgili neler yapabileceğimizi düne göre  daha çok biliyoruz. Burada kullanılmasını önereceğim bitkisel destekler ve mikrobesinler , uluslararası doktorlar, bilim adamları ve bütünsel tıp pratisyenlerinin ortak klinik deneyimleri ve çalışması sonucu oluşmuştur.  

Bu bilgilerden kimler yararlanabilir?

Covid-19 geçirdiyseniz, yakın zamanda bir Covid-19 aşısı olduysanız veya Covid-19 aşısı olanların ortama yaydıkları spike proteinleri etkisi ile ilişkili olabilecek semptomlar yaşıyorsanız ,  bu protokol sizlere destek olabilir. 

Hem Covid-19 virüsünün bir parçası olan hem de aşılama sonrası vücudumuzda üretilen spike proteini vücudumuzda dolaşarak hücre, doku ve organlara zarar verebilir. Bu zararı yaşamamak için bir takım tedbirler almak , bunun için de bağışıklık sistemini destekleyip vücudu korumasına yardımcı olacak bazı destekler kullanmalıyız.Pekçok insanın covid sonrası yaşadığı pekçok olumsuz belirti olmasına rağmen (SPİKOPATİ) mevcut sağlık sisteminin bu zararları ortadan kaldırmaya yönelik çözüm önerileri yoktur. Bu detoks yaklaşımı hem hastalık sonrası hem de aşı sonrası ortaya çıkan advers reaksiyonları ortadan kaldırmaya yardımcı bir protokoldür.

Covid -19 pozitif olmanıza rağmen veya aşı olduktan sonra  herhangi bir olumsuz semptom yaşamamış olsanız bile , vücudunuzda kalıcı spike (diken proteinleri) olabilir. Aşı veya enfeksiyondan sonra bunları temizlemek için uygulayacağınız basit ve doğal detoks yöntemleri sizi  spike proteinin vücutta oluşturacağı hasara karşı koruma oluşturmak amacıyla uygulanmalıdır.

Detoks uygulaması virüs etkisi ve oluşturduğu zararlara aracılık eden  birkaç temel mekanizma göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır: 

  • başak proteini
  • ACE2 reseptörleri
  • İnterlökin 6 (IL-6)
  • Furin
  • serin proteaz

 

Proaktif ve destekleyici önlemler

Hastalık oluşmadan önce uygulanacak yöntemler hastalık tedavisine göre çok daha kolay ve yönetilebilirdir. Bu nedenle öncelik hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlü halde tutmaktır. Hem hastalığı önlemede hem de hastalığı kolay atlatmada beslenme en önemli adımdır. Sağlıklı beslenme yaklaşımı ilk uygulanması gereken yaklaşım olmalıdır.

  • Proinflamatuar gıda maddelerinin tüketimini azaltacak şekilde diyetinizi değiştirin. 
  • Düşük histamin içeren diyet kullanın. 
  • İşlenmiş gıdalardan ve GDO'lardan kaçının.
  • Aralıklı oruç yaygın olarak 8 saat içerisinde besin alma 16 saatlik bölümde aç kalma şeklinde uygulanır. Genellikle aralıklı oruç yapanlar günlük beslenmenin tamamını her gün 6-8 saat içinde tüketirler. Bu diyet yöntemi, esas olarak, hücrelerin parçalandığı ve bileşenleri geri dönüştürdüğü insan hücrelerinde gerçekleşen bir geri dönüşüm süreci olan otofajiyi indüklemek için kullanılır. Otofaji, vücut tarafından hasarlı hücre proteinlerini ortadan kaldırmak için kullanılır ve enfeksiyon sonrası zararlı virüsleri ve bakterileri yok edebilir. 
  • Mikrobesin dengesini oluşturacak şekilde , vücutta eksiklikleri olan vitamin ve minerallerin takviyesi yapılmalıdır. 
  • Su tüketimi günlük en az kilo x 0,03 litre düzeyinde olmalıdır.
  • İnfrared Sauna uygulamaları spike proteinini detoks etmenin iyi bir yolu olarak kabul edilir.

 

Spike proteini nedir?

Spike proteini virüsün hücrelere yapışmasını ve içine girmesini sağlayan diken benzeri çıkıntıdır. Virüs bu çıkıntıları sayesinde hücrelere girebilir. Spike proteini tüm SARS-CoV-2 varyantlarında bulunabilir. Ayrıca mRNA Covid-19 aşısı  bu proteini vücudunuzda ürettirir. 

SARS-CoV-2 virüsü, yüzeyinde sivri bir protein içerir.  Doğal yolla bulaşan viral bir enfeksiyon sırasında, başak proteinleri, virüsün vücudunuzdaki hücrelere girmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynar. S2 olarak bilinen proteinin bir bölgesi, viral zarfı hücre zarınızla birleştirir. S2 bölgesi ayrıca koronavirüs spike proteininin bağışıklık sistemi tarafından kolayca tespit edilmesini sağlar ve bu da daha sonra virüsü hedefleyip bağlamak için antikorlar oluşturur.

Spike proteinleri mRNA Covid-19 aşısı yapıldıktan sonra vücudunuz tarafından üretilir ve hücre zarlarına kaynaşabilmeleri bakımından benzer şekilde işlev görürler. Ek olarak, kendi hücrelerinizde yapıldıkları için, hücreleriniz başak proteinini yok etmek için bağışıklık sisteminiz tarafından hedeflenir. Bu nedenle, bağışıklık sisteminizin sivri proteinlere tepkisi, vücudunuzun hücrelerine zarar verebilir.

Ortaya çıkan kanıtlar, hücrelerimizin çekirdeğinde bulunan başak proteininin hücrelerimizin DNA'yı onarma yeteneğini bozduğunu da gösteriyor .

Klinik çalışmalar, şiddetli COVID-19'lu hastaların gecikmiş ve zayıf adaptif bağışıklık tepkileri sergilediğini göstermiştir; ancak SARS-CoV-2'nin adaptif bağışıklığı engelleme mekanizması belirsizliğini korumaktadır. Yapılan in vitro hücre dizisi kullanarak, SARS-CoV-2 spike proteininin adaptif bağışıklıkta etkili V(D)J rekombinasyonu için gerekli olan DNA hasarı onarımını önemli ölçüde engellediğini göstermektedir.  Mekanik olarak, spike proteinin çekirdekte lokalize olduğunu ve anahtar DNA onarım proteini BRCA1 ve 53BP1'in hasar bölgesine alınmasını engelleyerek DNA hasarı onarımını engellediği yapılan in vitro çalışmalarda görülmüştür. Bulgular, başak proteininin adaptif bağışıklığı engelleyebileceği ve tam uzunlukta başak bazlı aşıların potansiyel yan etkilerinin , aşılama uygulamaları yapılırken mRNA aşılarının risklerinin gözardı edilmemesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.(PMID: 34696485) 

 

Spike proteinden neden detoks yapmayı düşünmeliyim?

Doğal bir enfeksiyondan sonra veya bir Covid aşısından sonra oluşan spike proteini, vücudumuzun hücrelerine zarar verir, bu nedenle elimizden gelen en iyi şekilde detoksifiye etmek için harekete geçmek önemlidir.

Spike proteini, virüsün oldukça toksik bir parçasıdır ve araştırmalar, aşının indüklediği spike proteinini toksik etkilerle ilişkilendirmiştir. Spike protein zararları ile ilgili araştırmalar hala devam etmektedir.

Virüs spike proteini, kan pıhtıları, beyin sisi,  pnömoni ve miyokardit gibi olumsuz etkilerle ilişkilendirilmiştir. Covid-19 aşısı yan etkilerinin çoğundan muhtemelen sorumludur  .

Phizer aşısı için Japonya’da yapılan bir bio-dağılım çalışması, aşılamadan sonraki 48 saat içinde, spike proteinlerinin   enjeksiyon bölgesinde kalmadığını ve  yumurtalıklar , nörolojik dokular, kemik iliği , karaciğer gibi dokulara giderek  yüksek konsantrasyonlara ulaştıklarını göstermiştir.  

Spikopati üzerine ortaya çıkan kanıtlar, spike proteinin biriktiği herhangi bir dokuda iltihaplanma ve pıhtılaşma ile ilgili etkilerin meydana gelebileceğini düşündürmektedir. Ek olarak, farelerde yapılan hakemli araştırmalar , spike proteinin kan-beyin bariyerini geçebildiğini bulmuştur. Bu nedenle, vücuttan temizlenmediği takdirde insanlarda potansiyel olarak nörolojik hasara yol açabilir.

Spike protein yükünüzü nasıl azaltabilirsiniz?

Uzun Covid ve aşı sonrası hastalığı olan insanları desteklemek, yeni ve gelişmekte olan bir sağlık araştırması ve uygulaması alanıdır. Aşağıdaki listeler faydalı olabilecek maddeler içermektedir. Bu liste, insanların Covid-19'dan ve enjeksiyon sonrası hastalıktan kurtulmalarına yardımcı olma konusunda çeşitli deneyimlere sahip uluslararası doktorlar ve bütünsel uygulayıcılar tarafından derlenmiştir. 

Neyse ki, vücudunuzun ani protein yükünü azaltmak için bir dizi kolay ulaşılabilir, doğal çözüm var.

Bazı "Protein Bağlanma İnhibitörleri", spike proteinin insan hücrelerine bağlanmasını engellerken, diğerleri spike proteini nötralize ederek artık insan hücrelerine zarar vermemesini sağlar.

Spike Protein İnhibitörleri:  Prunella vulgaris, Pine needles, Neem, Karahindiba Yaprağı Ekstresi, 

Spike Protein Nötrleştiricileri:  N-asetilsistein (NAC), Glutatyon, Rezene çayı, Yıldız anason Çayı, Çam iğnesi Çayı, Sarı Kantaron,  C vitamini

 

  • Çam iğneleri, rezene, yıldız anason, sarı kantaron ve karakafes yaprağı gibi doğada bulunan birçok bitki, başak proteinini nötralize etmeye yardımcı olabilecek şikimik asit adı verilen bir madde içerir. Şikimik asit, spike proteinin olası birkaç zararlı etkisini azaltmaya yardımcı olabilir ve kan pıhtısı oluşumunu  engeller . 
  • Düzenli oral C vitamini dozları, herhangi bir toksini nötralize etmede faydalıdır.
  • Çam iğnesi çayı güçlü antioksidan etkilere sahiptir ve yüksek konsantrasyonlarda C vitamini içerir.
  • Japon soya fasulyesi yemeği 'Natto'dan türetilen bir enzim olan Nattokinase ,  kan pıhtılarının oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilecek doğal bir maddedir.

 

 

ACE2 reseptörü nedir?

ACE2 reseptörü hücre duvarında, akciğer ve kan damarı astarlarında ve trombositlerde bulunur. Spike proteini ACE2 reseptörlerine bağlanır. ACE2 reseptörleri virüsün hücreye giriş kapısıdır.

SARS-CoV-2, yüzeyindeki bir "spike" proteini konakçı içindeki anjiyotensin dönüştürücü enzim 2'ye (ACE2) bağlayarak insan hücrelerini enfekte eder. ACE2, doku homeostazını korumak için çok önemlidir ve insanlarda renin-anjiyotensin-aldosteron sistemini (RAAS) negatif olarak düzenler. RAAS, akciğerler, kalp, böbrek ve damar sistemi dahil olmak üzere çoklu organ sistemlerinde normal işlev için çok önemlidir. SARS-CoV-2'nin ACE2 yoluyla içselleştirildiği göz önüne alındığında, ACE2 ekspresyonunda ortaya çıkan bozulma, doku fonksiyonunun değişmesine yol açabilir ve kronik hastalıkları şiddetlendirebilir. ACE2'nin birden fazla organda yaygın dağılımı ve ifadesi, COVID-19'un çeşitli klinik sonuçlarını anlamamız için kritik öneme sahiptir.( PMID: 33275540)

  • Spike proteinler hücre duvarına bağlanır ve başlı olarak kalırsa, bağışıklık sistemininin sağlıklı hücrelere saldırması tetiklerler.  Bu süreç otoimmün hastalıkların tetiklemesi sonucunu doğurur.
  • Spike proteini, kan trombositleri ve kan damarlarını kaplayan endotelyal hücreler üzerinde bulunan ACE2 reseptörlerine bağlanabilir, bu da aşıya bağlı trombotik trombositopeniye neden olabilir.Aşıya bağlı trombotik trombositopeni (VITT) ile bağlantılı anormal kanama ve/veya pıhtılaşma gelişmesine neden olabilir. Bu problemler hastalık veya aşılamadan sonraki 5-28 gün sonrası çıkıyor görünmektedir. 

 

ACE2 reseptörlerinizi nasıl detoks edersiniz

      ACE2 reseptörlerini doğal olarak koruyan maddeler:

  • Yeşil Çay Ekstresi
  • Quercetin (Çinko ile)
  • Fisetin 

 

 

İnterlökin-6 nedir?

Interlökin 6 veya IL-6, birincil olarak proinflamatuar bir sitokin proteinidir. Bu, vücut tarafından enfeksiyona veya doku hasarına yanıt olarak doğal olarak üretildiği ve inflamatuar yanıtı başlattığı anlamına gelir. 

Neden IL-6'yı hedeflemelisiniz?

Bazı doğal maddeler, Interleukin 6'yı hedefleyerek aşı sonrası detoksifikasyon sürecine yardımcı olur. Bilimsel kanıtlar, IL-6 gibi sitokinlerin, enfekte olmayan bireylere kıyasla Covid ile enfekte olanlar arasında çok daha yüksek seviyelerde bulunduğunu göstermektedir. İL-6 Covid ilerlemesi için bir biyobelirteç olarak kullanılabilir. Solunum fonksiyonu bozuk olan hastalarda artmış IL-6 seviyeleri sıklıkla görülür. T lenfositler ,Virüse karşı savaşan hücrelerimizdir. Covid hastalarında T hücresi tükenmesi sıklıkla yaşanır. IL-6 seviyeleri ile T hücreleri seviyeleri ters orantılıdır.

IL-6 gibi proinflamatuar sitokinler aşılamadan sonra eksprese edilir ve çalışmalar spike proteinlerin beyne ulaşabileceklerini düşündürür. 

IL-6 proteinlerinin detoksu preinflamatuar süreçleri rahatlatır.

 

IL-6'dan nasıl detoks yapılır

Birkaç temel anti-inflamatuar gıda takviyesi dahil olmak üzere aşağıdaki doğal maddeler listesi, etkisini engelleyerek IL-6'nın olumsuz etkilerini önlemek için kullanılabilir.

IL-6 İnhibitörleri (anti-inflamatuarlar): Boswellia Serrata ve karahindiba yaprağı ekstresi 

Diğer IL-6 inhibitörleri:  Çörek Otu Yağı (Nigella sativa), Curcumin, Omega-3 ve diğer yağ asitleri, Tarçın, Fsetin (flavonoid), Quercetin, Resveratrol,  D3 vitamini (K vitamini ile), Çinko, Magnezyum, Yasemin Çayı, Defne yaprağı, Karabiber, Hindistan Cevizi Yağı ve Adaçayı

 

Furin nedir?

Furin, proteinleri parçalayan ve onları biyolojik olarak aktive eden bir enzimdir.  Furinin spike proteinini ayırdığı ve böylece virüsün insan hücrelerine girmesine izin verdiği gösterilmiştir.  Covid spike proteini üzerinde bulunanve bölünmesini sağlayan furinin ,virüsü daha enfekte edici ve bulaşıcı hale getirdiği düşünülmektedir. Furin inhibitörleri spike proteinlerinin bölünmesini engelleyerek çalışır.

Furinden detoks nasıl yapılır?

Furini doğal olarak inhibe eden maddeler:

  • Rutin
  • limonen
  • Baicalein
  • Hesperidin

 

Serin proteaz nedir?

Serin proteaz bir enzimdir. Serin proteazın inhibe edilmesi, spike protein aktivasyonunu önleyebilir ve ayrıca hücrelere viral girişi azaltabilir, dolayısıyla enfeksiyon oranını ve şiddetini azaltabilir. 

Serin proteazdan nasıl detoks yapılır ?

Serin proteazı doğal olarak inhibe eden ve vücuttaki ani protein seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek maddeler:

  • Yeşil çayı
  • Mavi yeşil yosun
  • Soya fasulyesi
  • N-Asetil Sistein (NAC)
  • Boswellia (günlük)

 

Spike protein etkilerini azaltmak için kullanılabilecek destekler.

  • D vitamini 
  • C vitamini
  • NAC (N-asetilsistein)
  • Glutatyon
  • Çörek Otu Yağı
  • Quersetin
  • Çinko 
  • Magnezyum 
  • CurCumin
  • Milk Theasle 
  • Yeşil Çay Ekstresi
  • Sarı Kantaron
  • Omega 3
  • Yıldız Anason Çayı
  • Rezene Çayı
  • Yasemin Çayı
  • Yeşil Çay

 

 

Spike Protein Detoks Protokolü 

  • D3K2                  
  • 10 damla /gün 
  • Ascorbic Acid 
  • 3x2000 mg Saşe (6000 mg /gün) 
  • (Lipozomal C tercih edilirse günde 3000 mg kullanılabilir.) 
  • Yeşil Çay Kompleks
  • 3x1 
  • Milk Theasle Kompleks 
  • 3x1 
  • Çörek Otu Yağı
  • 2x1 
  • Quercetin
  • 1x1 
  • Multivitamin  
  • 1x1 
  • Magnezyum Kompleks
  • 3x1 
  • Omega 3 
  • 2x1 
  • Zeolit 
  • 2x1 
  • N-Asetil Sistein  
  • 1200 mg/gün