Whatsapp

Tiroitinize Sahip Çıkın!

 

Toplumda yaygın kanaat iyotun sadece tiroit dokusu için ihtiyaç olduğu yönündedir. Oysa iyot vücudumuzun tüm hücresi için ihtiyaçtır.

Tiroit ameliyatı geçirmiş kişiler genellikle iyoda ihtiyaçları kalmadığını düşünür. Oysa tiroidi alınmış kişilerin de iyot ihtiyaçları vardır. Aslında tiroidi alınmış kişiler daha rahat iyot kullanabilirler. Çünkü konvansiyonel tıp yüksek dozun tiroide zarar verdiği korkusu ile iyot kullanımına onay vermez.

Konvansiyonel tıp açısından tiroidi alınmış kişi de risk ortadan kalkmıştır. Bu nedenle onların iyot kullanmasına karışmaz. Tiroit ameliyatı olan kişiler rahatlıkla yüksek doz iyot kullanarak tüm hücrelerinin iyot ihtiyaçlarını karşılayabilirler.

Özellikle tiroidi kanser nedeniyle alınmış kişilerde profilaktik olarak iyot kullanılması metastatik kanser riskini en aza indirir. Bu nedenle tiroidi alınan kişiler rahatlıkla iyot kullanabilirler.

İyot kullanımı sırasında aldıkları hormon ilaçlarını da kullanmak zorundadır. Tiroitleri alınan kişiler hormon üretimedikleri için ömür boyu ilaç kullanmak zorundadır.

İyot tiroit dışı bazı organlarda hormon üretiminde kullanılabilir. Bu alınan hormon ihtiyacını bir miktar düşürse de ilaca bağımlılığı ortadan kaldırmaz. Tiroit ameliyatı olan kişilerde iyot onların diğer sistemlerindeki rahatsızlıklara katkı sağlar.