Whatsapp

İyot Mucize Mi?

 

İyot ile ilgili kafalarınız karışık. Bir tarafta kullanıp fayda gördüğünüz doğal bir mineral var diğer tarafta iyotun vücudunuza zarar vereceğini iddia eden konvansiyonel tıp yaklaşımı var. Buna bir fonksiyonel tıp ile ilgilenenlerin olumsuz görüşleri de eklenince, acaba sorusu akıllarınızda...

Acaba yanlış mı yapıyorum korkusuna kapılıyorsunuz. Öncelikle bilmeniz gereken şu; iyot bir ilaç değil mineral. Fazla aldığınızda vücudunuzdan atılır. Bugün İyot için oluşturulan doz vücudunuzun ihtiyacından çok düşüktür ve sadece tiroidinizin minimal düzeyde çalışmasına yeter.

İyot 1811 yılında keşfedildikten sonra 100 yıl boyunca yüksek dozlarda birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bu dozlar gram düzeyinde idi. 1 gramın 1000 mg, 1 gramın 1 000 000 (Bir milyon mikrogram) olduğu düşünülürse, iyotun keşfinden sonra bugün günlük ihtiyaç için önerilen dozun neredeyse 10000 - 50000 katı oranında kullanıldığını görüyoruz.

İyot yüksek doz kullanımı ile ilgili araştırıldığında yüzlerce, binlerce makale bulunabilir. İyodofobi bilimsel bir temele değil, patent tıbbının amacına yönelik hazırlatılmış insanda değil fareler üzerinde yapılmış uyduruk bir makaleye dayanır. O makale doğru olsaydı, bugün iyot kullanan takipçilerimin tiroitlerinin durması gerekiyordu. Oysa deneyimleriniz bunun tam tersi yönde.

Konvansiyonel tıp aksine hastalıkların kök nedenleri ile ilgilendiklerini iddia eden fonksiyonel tıp uygulayıcılarının, birçok hastalığın temelinde iyot eksikliği olduğunu gösteren çalışmalar varken, iyotu araştırıp, iyodofobiyi ortadan kaldırmaya yönelik tavır almaları beklenirken aksi yaklaşımları anlaşılamaz bir durumdur.

Artık iyot yalanı çuvala sığmıyor. Milyonlarca insan iyotun faydalarını deneyimledi. Bundan sonra bilim adamlarına düşen iyot ile ilgili gerçekleri açığa çıkaracak , bilimsel tavrı ortaya koymaktır. İyotu itibarsızlaştırmaya yönelik bilimsellikten uzak yaklaşımlara artık insanların karnı toktur ve iyot kullanıp algıları açılan milyonlar gerçekleri en iyi şekilde görmüştür. İyodofobiyi de bu bitirecektir.