Whatsapp

Sınav Heyecanı ve Akupunktur

Çocuklarımız sınavların ard arda geldiği bir maratonun içerisinde. Çocuklar büyük bir heyecan içerisinde sınavdan sınava koşturuyor. Sınav heyecanı normal midir ? Bu stress sınavları olumsuz etkiler mi ? Bu heyecan için bir tedavi gerekliliği var mıdır?

Sınav heyecanı başarı için olması gereken bir duygudur. Bu heyecan başarılı olma hırsını da yanında getirir Fakat bazı durumlarda sınav heyecanının aşırı olması sınav başarısızlığına neden olur . Bunu nasıl ayırt ederiz ?Sınava hazırlanan çocuğumuzda sosyal ilişkilerinde bozukluk , uyku ile ilgili problemler, arkadaşları ile ilişkilerinde bozukluklar, ani öfke patlamaları , beslenme alışkanlıklarında bozukluklar , ders çalışmak isteyip odaklanamama gibi belirtiler bu heyecana eşlik ediyor ise , çocuğunuzun tedaviye ihtiyacı vardır.

Tedavi için psikiatrik ilaçları kullandığımız zaman, çocuklarda genel bir sakinleme hali oluşur. Bu durum sınav başarısı için gerekli heyecanı da ortadan kaldırır.Oysa çocuklarda başarı için gerekli heyecan olmalıdır. İşte bu nedenlerden dolayı sınav başarısı için en iyi tedavi yöntemi akupunkturdur.

Akupunktur bir dengeleme tedavisidir. Kaygı ve endişe gibi duyguları ortadan kaldırırken ,heyecanı ortadan kaldırmaz. Kan dolaşımını düzenleyerek beynin kan ihtiyacını düzenler. Akupunktur tedavisi ile çocukların sıkıntıları ortadan kalkarken , başarı ortalamaları da yükselir.Bu nedenle sınav başarısını artırmak için akupunktur en iyi yöntemlerin başında gelir ve uygulanan çocukların başarı ortalamalarının arttığı görülür.