Whatsapp

Ağır Metal Tehlikesi

Günlük  hayatımızda Ağır Metal birikimine maruz kalmamak nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Kirlenmiş topraklar, sanayi atıkları ve kontamine gıdalar ile sürekli temas halindeyiz. Kontamine içme sularına, eksoz gibi hava kirleticilerine doğrudan veya solunum yoluyla maruz kalınmaktadır.

Gündelik ev yaşamında ise ağır metal içeren dental amalgamlar,sigara kullanılması, petrol ürünleri, çelik tencere,kalitesiz çatal, yemek kapları, alüminyum folyolarla yemek pişirmek,deodorantlar, saç boyaları, kozmetik ürünleri, metal gıda kapları, fotokopiyazıcı gibi ofis malzemelerindeki toner parçacıkları, marangozluk mesleğindekullanılan kimyasallar, temizlik ve diğer ev ürünleri gibi pek çok kaynaktanağır metal zehirlenmesine maruz kalınıyor.

Ağır Metal zehirlenmesi birçok sağlık sorununun altında yatan nedenlerin başında gelmektedir. Ciddi yan etkileri , azalan büyüme ve gelişme gerilikleri, kanser, organ hasarları, sinir sistemi hasarı ve metal birikimin aşırı hallerinde ölümle sonuçlanır.

Düşük seviyelerdeki ağır metal birikimleribile zihin ve beden sistemini bozabilir. Çoğu vakada rahatsızlıklar kronik hale gelinceye kadar etki mekanizmasının fark edilmediği unutulmamalıdır. Civa ve kurşun gibi bazı ağır metaller kişinin bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırmasına sebep olan otoimmün sorunlardan romatoid artrit, böbrek, kalp vedolaşım sinir sistemi gibi hastalıklara yol açabilir.

Yediğimiz gıdaların birçoğu ağır metaliçerir ve bizler farkında olmadan bu gıdaları tüketerek bir çok hastalığın oluşmasına zemin hazırlamış oluruz.Ağırmetaller mitokondriye zarar vererek birçok sağlık sorunlarına yol açabilir.Nörolojik hastalıklar, yüksek tansiyon, sindirim hastalıkları, kilo vermedeproblemler, otoimmun bozukluklar, kanser, inflamasyon, uyku düzensizliği vekronik ağrı bu hastalıklardan bazılarıdır.

Ağır metaller, yoğunlukları suyunyoğunluğunun en az 5 katı daha fazla olan metallerdir. Bunlar vücudumuztarafından işlem göremez ve vücutta birikirler. Genellikle insanzehirlenmesiyle bağlantılı ağır metaller kurşun, civa, alüminyum,arsenik, nikel ve kadmiyumdur

Bakır ve çinko gibi diğer ağır metaller,küçük miktarlarda vücut için gerekli olup daha büyük dozlarda toksik etki gösterir.

          Vücutta doğal olarak bulunan bazı metallerin sağlığımıza yararları vardır.Örneğin demir kansızlığı önler,çinko ise 100'den fazla enzim reaksiyonunda yeralır. Metallerin normal olarak vücutta bulunma oranı çok düşüktür. Bu oran yükseldiğitakdirde, vücutta toksik etki yapmaya başlarlar.

Ağır metallerin Kaynakları sadece tükettiğimiz gıdalar veya kullandığımız bazı ürünler değildir. Çevremizde sanayileşme yoğunise ağır metal ile ilgili risk daha fazladır.

Ağır metaller vücudumuzdaki tüm sistemleri etkilerler.Biriktiği organlarda hastalıklara neden olurlar.Ağır metallerin çokaz oranda solunması bile ciddi sağlık problemlerine sebep olurlar.Ağır metaller;

       Bağışıklık sistemini baskılar.

       Allerjik reaksiyonlara neden olurlar.

       Genlerin değişime uğramasına neden olurlar.

       Faydalı bakterilerin  ölümüne neden olarak doğal florayı bozarlar.

       Doku hasarına neden olur.

        Kanın asitlik oranını arttırırlar.

       Osteoporozu artırırlar.

Bedenin Ağır metallerle olan bu mücadelesine yardım etmenin tek yolu vücuttan zehirli ağır metallerin uzaklaştırılması ve tekrarmaruz kalma ihtimalini ortadan kaldırmaktır.

Ağır metallerin vücudumuza girişini engellemek ensağlıklı korunma yöntemidir. Ağır metal birikimi oluşmuş ise , ki günümüzdebirçok kişide bu mevcuttur, ağır metal bağlayan birtakım destek ürünleri ilevücudumuzdan ağır metalleri uzaklaştırmak lazımdır. Yoksa sağlıklı klamayız,sağlıklı yaşayamayız.Ağır metal temizliği için bentonit , bioklorella , kişniş, spurina , ozon tedavisi , silica gibi birtakım ürünler kullanılabilir.Bunların hangilerini ne miktarda kullanmak gerektiği yapılacak muayenesonucunda ortaya çıkar. Ağır metal temizliği kısa sürede biten bir uygulamadeğildir. Bazı vakalarda 1 yıl boyunca yapılan tedaviler ile ancak temizliksağlanabilmektedir.

Sağlığımız açısından bu kadar önemli olan ağırmetallein neler olduğu nerelerde bulunduğu , hangi ağır metalin ne gibirahatsızlıklara sebep olduğu konusunda ilei günlerdeki yazılarımda detaylıbilgiler vermeye devam edeceğim. Böylelikle ağır metal tehlikesine dikkatçekmek ve birçok hastalığı oluşmadan önlemek , ağır metal nedeniyle oluşmuşhastalıkları da tedavi etmek için bir bilinç oluşturmak şarttır. Yoksa sadeceağır metal temizliği ile tedavi olabilecek bir hastalığı ömür boyunca çekmekzorunda kalan birçok hastamız mevcuttur.