Whatsapp

Aşı Detoksu

Aşılarla ilgili şüpheler gün geçtikçe artmaktadır. Aşı üreticilerinin aşılarda ağır metal kullanmadıklarına dair söylemleri gerçekçi değildir.Aşı üreticilerinin kaldırdıklarını iddia ettikleri aşı üretimi bittikten sonra  kapama sırasında kullandıkları ağır metaldir. Oysa üretim aşamasına kadar kullandıkları ağır metal aşılardan kaldırılmamıştır. Çünkü mikrop bulaşmasını engellemenin  en ucuz yöntemi budur. Ağır metal vücudumuzda düşük dozlarda birçok rahatsızlığın zeminini oluşturur. O nedenle ne kadar az aşı ile karşılaşırsak o kadar az zarar görürüz. Aşılar mecburen kullanılacaksa ardından detoks yapmak oluşacak riskleri büyük bir oranda ortadan kaldırır.

Özellikle çocukluk çağı aşılarından sonra detoks yöntemleri kullanmak ileriki dönemlerde gelişebilecek riskleri ortadan kaldırmak açısından önemlidir. Çocuklarda bu detoks işlemleri daha az agresif yöntemler kullanılarak yapılmalıdır. Aşı sonrası oluşabilecek ağır metal ve kimyasal yüklenmeyi ortadan kaldıracak birçok yöntem mevcuttur. Bunlardan bir veya birkaçı kullanılabilir. Hangi yöntemlerin ne şekilde kullanılacağı ile ilgili kararı vaka değerlendirmesi yaptıktan sonra doktor vermelidir.

Kullanılabilecek detoks yöntemleri

Bentonit – Zeolit banyo  ;Epsom tuzu ile birlikte kullanılmaları daha etkilidir. Negatif iyon yükleri nedeniyle cilt    yoluyla güçlü temizlik yapma kapasiteleri nedeniyle tercih edilen tamamen doğal ve kolay bir yöntemdir.

Bentonit ya da zelolit içilerek de kullunılabilir . Bu şekilde daha etkilidir.  Bentonit  -Zeolit içerdiği negatif iyon yüklü moleküllerle en etkin ve güvenli ağır metal temizliği yapar. Aynı zamanda vücudumuzda zararlı etkileri olan pozitif yüklü kimyasal atıklar , mantar, parazit , virüs gibi patojenleri de temizler. Kişniş şelasyonu ile birlikte bentonit mutlaka kullanılmalıdır.

Omega 3 balık yağı ; Aşı yapılan dönemde kullanılması olumsuz etkilerin ortaya çıkmaması için önemlidir.Aşıya bağlı yan etkiler yaşanıyorsa kullanımı daha da önem kazanır.

Coriender Şelasyonu ; Coriender bitkisi yaprakları vücuddan özellikle aliminyum ve civanın atımını hızlandırdığı bir Japon bilim adamı tarafından bulunmuştur. Hücre düzeyindeki ağır metalin çözülmesini sağlar. Bentonit ya da zeolitle birlikte kullanılması daha güvenli bir detoks sağlar.

C Vitamini ; Aşılardaki ağır metalin ve kimyasalların vücutta oluşturduğu hasarı gidermek için kullanılır. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesi için gereklidir.

Spirulina ; ağır metal şelasyonu yapan deniz yosunudur. Aynı zamanda içerdiği aminoasit , mineral ve vitaminler ile vücut için iyi bir besin kaynağıdır.

Silika ; Dokulardaki ağır metalleri yavaşça çekip kana verir.

Probiyotikler ; Ağır metaller özellikle bağırsak florasının bozulmasına etki ederler.Bu nedenle florayı dengelemek ve bağışıklık sistemini toparlamak için ptobiyotik kullanımı önemlidir.

 

Detoks uygulamaları için kullanılabilecek daha farklı yöntemler de vardır. Bunlardan hangilerinin gerekli olduğuna uygulamaya danışmanlık yapan doktor karar vermelidir. Detoks uygulaması sırasında bol su tüketmek de unutulmaması gereken bir uygulamadır. Vücudumuzdan toksin atışını hızlandırmak için en az,   kilo X0,40 miktarında su tüketilmesi önerilir.