Whatsapp

Kolon Hidroterapi

KOLON HİDROTERAPİ NEDİR?

Kolon hidroterapi hem koruyucu amaçlı , hem de bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan , kapalı ve kontrollü bir sistem ile kolonun temizlenmesi işlemidir. Vücuttaki bir arınma işlemi kolondan başlamalıdır.Fakat tek başına kolon hidroterapi arınma için yeterli olamayacağı gibi, kolon hidroterapi olmadan da arınmadan söz edilemez. Kolon hidroterapinin hem bedensel hem de zihinsel düzeyde pek çok yararı vardır. Hiçbir rahatsızlığı olmayan bir kişiye , bir arınma uygulaması olarak,  kolon hidroterapi yapılabilir.

Kolon Hidroterapi bir uzman aracılığı ile sıcak  dezenkekte su ile kolonun yıkanması işlemidir. Steril tek kullanımlık bir rektum tüpü veya spekulum yoluyla, dezenfekte edilmiş vücut ısısına uygun su ile yapılır. 

Normalde kolon hidroterapi bir detoks uygulamasının ilk basamağı olarak yapılır. Kolon temizlenmeden başlanan detoks programları eksiktir. Bunun dışında birçok sağlık problemi için kolonhidroterapi uygulaması yapılır. Kabızlık, ishal, gaz, irritabl bağırsak sendromu, anksiyete, stres, işlenmiş diyet, baş ağrıları, migren, fibromiyalji , hemoroidler, parazitler, egzama ve sedef hastalığı, kolit gibi cilt rahatsızlıkları, artrit, divertikülit, depresyon, bağırsak sıkıntısı, bağırsak hareketlerinin düzensizliği ve alerji gibi rahatsızlıklarda kolonhidroterapi uygulaması faydalı olabilmektedir.

Bağırsakların uzunluğu yaklaşık 8,5 metredir. İnce bağırsak  7m , kalın bağırsak 1.5 metre uzunluğundadır. Kolon, suyu, besinleri, proteinleri ve hücre tuzlarını  geri emer. Atık ürünler  uzun süre biriktiğinde bozulur ve toksik hale gelir. Kolonun yavaşlaması sonucu atılamayan toksik plaklar oluşur. Kabızlık gelişir. Kolon temizlenerek metabolik süreçlerin sağlıklı çalışması , bağırsak peristaltizminin normale gelmesi sağlanır .V

Toksik bir kolonun işaretlerinden bazıları ;  kabızlık, paslı dil, kötü kokulu  nefes, solgun cilt rengi, anormal vücut kokusu, göz altındaki koyu halkalar, soğuk eller ve ayaklar, kırılgan tırnaklar ve saçlar , gerginlik, yorgunluk, alerjiler, hazımsızlık, kronik baş ağrıları, sinirlilik,  bulantı, depresyon, astım ve sırt ağrıları gibi rahatsızlıklardır.

LAKSATİFLER VEYA ENEMALAR KOLON HİDROTERAPİ İLE AYNI SONUÇLARI VERİR Mİ?

Kolonun alt kısmını temizlemek için lavmanlar iyidir. Ama kolonun tamamını laksatifler ile temizlemek mümkün değildir. Laksatifler vücut için tahriş edici özelliktedir. Bu nedenle, sağlıklı bir temizlik kolon yıkanarak yapılabilir.

KOLON HİDROTERAPİ NEDEN FARKLIDIR?

Kolon Hidroterapi, dezenfekte edilmiş , vücut sıcaklık kontrollü suyun kolonun içine girmesi ve etkilenen toksinlerin ve atığın uzaklaştırılmasına izin verir.Kolonun tamamen su ile doldurularak daha etkili temizliği sağlanır.  Kolon Hidroterapi uygulaması sırasında yapılan masaj ile  farklı meridyenler çalışarak daha fazla toksin ve atık ortadan kaldırılabilir.

KOLON HİDROTERAPİSİ NEDEN YARARLIDIR?

Her seansta yaklaşık 30 litre sıcak arıtılmış su ile kolonlar zarar görmeyecek şekilde yıkanır. Yıkama sırasında kullanılan masaj teknikleri toksinleri daha fazla  gevşetir ve daha fazla toksik atığı ortadan kaldırılabilir.

Kolon- Hidroterapinin  faydaları şunlardır:

Geliştirilmiş bağırsak fonksiyonu

Enerji ve canlılıkta artış

Gaz , şişkinlik ve IBS de rahatlama

Doğal detoksifikasyon

Baş ağrısından rahatlama

Olumlu ve rahat hissetmek

Daha sağlıklı ve gelişmiş bir cilt

Daha sağlıklı bir  mide

Konsantrasyonda artış

Doğal kilo kaybı

Fibromiyalji tarzı ağrılarda  rahatlama

Sindirimde rahatlama 

Zihinsel güç artışı 

KOLON HİDROTERAPİSİNDE  BEKLENTİ NEDİR ?

Kolon-Hidroterapi uygulaması sonunda kişilerde  yüksek enerji seviyeleri, Ciltte düzelmenin eşlik ettiği anti-aging etkiler, daha parlak gözler ve gazdan ve şişkinliğin ortadan kalktığı  sağlıklı bağırsak peristaltizmi beraberinde , kabızlıktan kurtulma  görülür. Dolaşım sistemindeki olumlu düzelmeye bağlı olarak daha net bir zihinsel konsantrasyon oluşur. 

TEDAVİDEN ÖNCE HAZIRLIKLI MIYIM YOKSA HIZLI MI YAPMALIYIM?

Kolon-Hidroterapiden  önce, sindirim sistemindeki stresin giderilmesi için gaz oluşumunu teşvik eden  yiyeceklerden uzak durmanız önerilir. 

Taze meyve ve sebzeler gibi yiyecekleri tüketmek , buğday, et, süt, şeker ve işlenmiş yiyeceklerden uzak durmak gerekir.

Ayrıca, kolon - hidroterapi öncesi ve sonrasında , bol su (tercihen Alkali su), taze meyve / sebze suları, bitkisel çaylar ve sebze suları içerek iyi bir şekilde hidrasyon sağlamak önemlidir. 

Kolon- Hidroterapi aşırı bir yemekten sonra yapılmamalıdır.

KOLON - HİDROTERAPİ SIRASINDA ACI DUYULUR MU?

Rektal tüp sadece sfinkteri geçecek kadar en fazla 5-10 cm olacak şekilde yerleştirilir. Tüp parmak kalınlığındadır. 

Kolon hidroterapi ile hissedilen  bir ağrı yoktur. Uygulayıcı kişinin kolonuna su verirken sürekli olarak rahatsızlık hissini sorgular. Kişi rahatsızlık sissettiği anı söylediğinde su gönderimini keser. Masaj uygulaması yaparak mekanik temizliğin artması sağlanır. Su vücuttan geri alındığında  bir rahatlama hissi yaşanır.

Kolon-Hidroterapi seansından sonra insanlarda genellikle rahatlama görülür. Bununla birlikte, fazlaca hasarlı  bir kolonunuz varsa, kolonun temizlenmesi ve toksinlerin  dışarı atılması sonucu ,  doğal  büzüşmeden dolayı küçük ama geçici  kramplar  meydana gelebilir. 

NE HİSSEDERİM?

Suyun  yavaşça bağırsaklarınızı doldurduğunu  hissedersiniz.Doğal olarak vücudunuz  onu dışarı itmeye zorlayacaktır. Bu büyük tuvaletiniz geldiğinde hissettiğiniz duygu ile aynıdır. Sfinkterinizde basınç hissettiğinizde kolon su ile tamamen dolmuş demektir.  Suyu ve atıkları temizledikten sonra, kolon tekrar su ile doldurulur .  Bu işlem 45 dakika boyunca birçok kez tekrarlanır. 

BİR SEANS NE KADAR SÜRER?

Tüm kolonik tedavi 40-60 dakika sürer.

KULLANILAN EKİPMANLAR TEK KULLANIMLIK MIDIR?

Evet, kullanılan tüm boru ve kateter her kullanımdan sonra imha edilir. Her uygulama tek kullanımlık steril kataterler ile yapılır. Kullanılan su da özel olarak dezenfekte edilmiş sudur.

HAMİLELİK SIRASINDA GÜVENLİ MİDİR?

Hamilelik sırasında kolon hidroterapi önerilmemektedir.

HANGİ HASTALARDA KOLON HİDROTERAPİ YAPAMAZSINIZ?

Gebelik

Ülseratif kolit

Crohn hastalığı

Şiddetli hemoroidler veya anal fissürler

Rektal veya bağırsak tümörleri

Divertikülit

Karaciğer yetmezliği

Karın fıtığı

Anemi

Lupus

Anevrizma

KOLON- HİDROTERAPİ  KİLO VERMEME YARDIMCI OLUR MU?

Çoğu insan kolonda fazla miktarda birikmiş atık taşır . Bu nedenle sadece bunlardan kurtulmak bile kişide  2 kilograma  kadar kilo kaybı ile sonuçlanır. Genellikle seans sonrası gaza bağlı şişlik geçtiği için bel çevresinde azalma , karında düzleşme görülebilir.  Kolon hidroterapi ayrıca metabolizmayı  artırır , besin maddelerinin emilimini düzenler . Bu yüzden yağ yakma oranını arttırarak ve yediğimiz gıda miktarını azaltmaya yardımcı olarak kilo vermeye katkıda bulunur.

Terapi aynı zamanda yeni ve sağlıklı bir yaşam tarzını başlatmak için harikadır, çünkü bir dizi tedaviden sonra kendinizi çok temiz ve hassas hissedersiniz. Yani kolon hidroterapi herhangi bir kilo kaybı programı için çok yararlı bir yardımcıdır. Bir diyet programı öncesi kolon-hidroterapi ile kilo vermeye başlamak , zayıflamak için size büyük katkı sağlayacaktır. Kolonhidroterapi Holistik yaklaşım ile kilo verme programının ilk basamağıdır.

KOLON-HİDROTERAPİ ELEKTROLİT DENGESİNİ BOZAR MI?

Elektrolitler, vücudun çeşitli organlarında ve dokularında uygun elektrik yükünü ve pH dengesini (asit ve alkali dengesi) koruyan (özellikle sodyum ve potasyum tuzları) vücutta bulunan minerallerdir. Bir kolonik yıkamada  temizlenen dışkı elektrolitleri azalmış atık üründür. Bu nedenler  kaybedilen elektrolit miktar çok azdır ve vücuttaki dengeyi bozmaz. Fakat genellikle seans sonunda mineral içeriği bol maden suları ile elektrolit takviyesi ile beraber sıvı takviyesi yapılır.  

KOLON-HİDROTERAPİ  CİLDİMİ TEMİZLER Mİ?

Cildiniz aslında “nefes alır” ve atık malzemenin giderilmesinde önemli bir detoks organdır. Bazen kolon, karaciğer veya böbrekler kötü çalışıyorsa, cilt daha fazla toksin atmak zorunda kalır .Bu toksinler ciltten atılırken ciltte  ciltte yüzeyel döküntüler ve tahrişler  oluşturabilir. Kolonun temizlenmesi ve iyileşmesi, deriye ve diğer detoks organlarına yüklenen yükü azaltır. Akciğerler, karaciğer , ve böbrekler cilt ile beraber  rahatlar. Eliminasyon doğru kanallar aracılığıyla gerçekleştirildiği için, ciltte genellikle anti-aging etkiler görülür.

MENSTRÜASYON sırasında HİDROTERAPİ YAPılır mı?

Kolon- Hidroterapi için menstrüasyonun bitmesini beklemek önerilir ama acil yapılacağı durumlarda beklemeden yapılabilir.

KOLONDAKİ İYİ BAKTERİLERE NE OLACAK? TEDAVİDEN SONRA BAKTERİ DENGESİNİ KAYBEDER MİYİM?

Yararlı bakteriler toksik bir ortamda büyüyemezler ve gelişemezler, zararlı olanlar ise hastalığa neden olurlar ve bağırsakta yaşayan iyi huylu  bakterilerin gelişimini  önlerler.Bu nedenle zararlı ve toksik ortamın düzeltilmesi ile faydalı bakterilerin gelişip üreyebileceği sağlıklı bir ortam oluşturulur. Genellikle kolon hidroterapi sonrasında faydalı bakteri miktarını hızla artırmak için probiyotik destek verilir.

KOLON HİDROTERAPİ TEDAVİSİ NE SIKLIKLA OLMALI?

İlk olarak, biriken atıkları hidrate etmek ve gevşetmek için bir hafta boyunca 3 seans önerilir.Normal temizlik için bu yeterlidir.Kolon-Hidroterapi bir rahatsızlık için yapılıyor ise  bundan sonrası hastanın bağırsak yapısı ile bağlantılıdır.  6-10 seans arası bir uygulama önerilir. 

Beslenme düzenimize bağlı olarak oluşan kirlenmelerden kurtulmak için 6 ayda bir kolon-hidroterapi uygulaması önerilir.

KOLON HİDROTERAPİSİNDEN SONRA NE TÜR BİR DİYET YAPMALIYIM?

Kolonik Hidroterapi seansından sonra, bunun önemli olduğunu öneriyoruz:

Bol sıvı tüketin (arıtılmış veya damıtılmış su, meyve suları, bitki çayları ve elektrolit sıvılar)

Her seanstan sonra 24 saat boyunca saf yiyecekler yiyin - işlenmemiş veya yüksek şeker veya yağ içeriği olan hiçbir şeyler tüketmeyin.

Bol sebze tüketin. 

Et tüketimini azaltın veya ortadan kaldırın .