Whatsapp

Covid 19 Ne Kadar Risk? - Haydi Çocuklar Okula!

Covid 19 Ne Kadar Risk? - Haydi Çocuklar Okula!

Okullar açılacak mı açılmayacak mı?
Uzaktan mı eğitim olacak ?
Çocuklar maskeyle mi derse girmeli?

Tartışmaların sonu gelmiyor. Bana göre okullar üzerinden yani çocuklarımız üzerinden yeni bir korku dalgası yaşıyoruz.Peki bu korku ne kadar anlamlı. Önce bana göre uygulamaları ile tartışmalı Dünya Sağlık Örgütünün bu konuya ışık tutabilecek görüşüne bakalım. Sanki bozuk saat bile günde iki kez doğru zamanı gösterir dedirtecek cinsten.

Dünya sağlık örgütü resmi sitesinde Covid-19 ile ilgili şunu paylaşıyor. ''İnfluenza yani grip enfeksiyonu için çocuklar öncelikli risk grubudur. Fakat şu ana kadar elde edilen veriler COVID-19 virüsünün çocuklar için büyük risk olmadığını , 0-19 yaş grubuna klinik atak oranlarının düşük olduğunu göstermektedir .

Veriler çocukların Covid-19 'dan yetişkinlerden daha az etkilendiğini göstermektedir. ''Peki risk düşük ise Covid-19 korkusu ile çocuklarımıza sıkıntı yaşatmak ne kadar doğru? Gelin maskeyi, dezenfektanı ,sosyal mesafeyi çocuklarımıza sıkıntı oluşturacak uygulamalardan önce zaten düşük olan riski daha da ortadan kaldırmak için onların bağışıklıklarını güçlendirelim.

Öncelikli olarak onların sağlıklı beslenmelerini sağlayalım. Şeker , çikolata , dondurma , gazlı içecekler, hazır meyve suları gibi rafine şeker ve katkı maddesi içeren gıdaları hayatlarından çıkaralım.Cips, kraker gibi trans yağ oranı ve içeriği şüpheli gıdaların yerine onları sağlıklı besinlere alıştıralım.Hamburger, pizza gibi hazır gıdalar yerine tencere yemeği ile beslemeye başlayalım.

Bir de sürekli tekrarladığım D Vitamini,Lipozomal C vitamini , iyot ve diğer mikrobesin takviyeleri ile bağışıklıklarını güçlendirin.

Korku değil , virüse karşı savaş zamanı. Virüs çocuklarınızı değil , çocuklarınız virüsleri alt etsin.