Whatsapp

AMALGAM SOKUM DANIŞMANLIĞI

Amalgam dolgular sağlığımızı önemli ölçüde tehdit etmektedir. Amalgam zararları ile ilgili bir çok olumsuz çalışmalar varken hala özellikle bir çok diş doktoru tarafından zararsız olarak düşünülen bir uygulamadır. Amalgam ile ilgili oluşan hastalıklarla mücadele , bu nedenle çok zor olmaktadır. Günümüzde amalgam ile ilgili problemleri şöyle sıralayabiliriz ;

1. Diş hekimliği ile ilgili dernekler hala amalgamı zararsız olarak kabul etmektedirler.
2. Diş hekimliği fakültelerinde öğrencilere hala , amalgam dolgu yapımı öğretilmektedir.
3. Sağlık Bakanlığına bağlı diş hastanelerinde çok yoğun bir şekilde amalgam dolgu yapılmaktadır.
4. Amalgam dolgularını söktürmek isteyen kişiler uygun protokolle söküm yapacak diş doktoru bulamamaktadır.
5. Amalgam söktürmek isteyen kişiler diş doktorları tarafından geri çevrilmektedir.
6. Sağlık Bakanlığı duvardaki civalı termometreleri zararlı diyerek mücadele ederken , amalgam ile ilgili bir engelleyici faaliyet içerisinde değildir.

Bu zorluklara rağmen özellikle kronik hastalık ile mücadele eden kişilerin sahip oldukları amalgam dolgulardan kurtulmadan bu hastalıklardan kurtulmaları mümkün değildir.Bu nedenle amalgam dolgusu olan kişilerin bunlardan uygun protokol uygulanarak kurtulmaları gerekir. Özellikle gebelik öncesinde bu işlemin yapılması doğacak bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir. Fakat bu dolgular sökülürken gerekli protokol uygulanmaz ise bu sırada vücut daha çok zarar görebilir. Bu nedenle amalgam dolgular sökülmeden önce , söküm sırasında ve sökümden sonra uygun bir detoks protokolü uygulanmalıdır. Bu neden le söküm planlayan kişilerin medikal detoks danışmanlığına ihtiyaçları vardır.

Amalgam söküm danışmanlığı neleri içerir ?
1. Amalgamın vücuda etkisini anlamak için bir çeşit check-up kan testi istenir.
2. Skype ile test değerlendirmesi ve yol haritasının anlatılması
3. Amalgam dişler sökülmeden en az 1 ay önce medikal detoks programına başlanır.
4. Amalgam sökümü için bu konuda eğitim almış , sökümü yaptıracak kişiye en yakın diş hekimi konusunda destek sağlanır
5. Birden fazla amalgam dolgu var ise her sökümün arasının 1 ay olacak şekilde söküm planlanır.
6. Sökümün yapılacağı gün ile ilgili söküm sırasında oluşan amalgamın zararlarını ortadan kaldırmak için protokol hazırlanır.
7. Sökümden sonra devam edilecek destek programı yapılır.
8. Amalgamın en çok etkilediği organ troiddir. Bu nedenle onu sağlıklı yapısına dönüştürmek için iyot tedavi protokolü de uygulanır.

Amalgam dolgularınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulmak için Online Amalgam Sküm Danışmanlığı ile ilgili bilgi almak için iletişim formunu doldurabilirsiniz.