Whatsapp

PEMF (Pulsatif Elektro Manyetik Frekans)

Darbeli elektromanyetik alan tedavisi, bir zamanlar güçlü bir şekilde bağlı olduğumuz dünyanın doğal manyetik alanını kopyalar. 

Dünyayı kozmik radyasyon ve güneşten gelen parçacıklardan koruyan doğal manyetik alanın zaman içerisinde zayıflaması; beraberinde sanayileşme ve modernleşme nedeniyle dünyanın doğal manyetik alanından daha da uzaklaşmış olmamız sağlığımızı olumsuz etkiliyor.

PEFM (Darbeli elektromanyetik alan tedavisi) aslında NASA'nın, uzaya kısa yolculukların ardından bile yorgunluk, depresyon, kemik kaybı ve diğer semptomlar için astronotlar üzerindeki darbeli elektromanyetik alanların faydalarını içeren araştırmasından kaynaklandı. Bilim adamları, nedenin, astronotların dünyamızdan yayılan bu faydalı doğal alandan yoksun olmasından kaynaklandığını keşfettiler.

Darbeli elektromanyetik alan tedavisi, NASA tarafından teşvik edilen ve son zamanlarda ABD'de dikkat çeken bir Columbia Üniversitesi çalışmasından sonra gelen kaynamama kırıklarının iyileşmesi için 1979'da FDA tarafından onaylandı.

Darbeli elektromanyetik alan tedavisinin değerinin, hastaneler, romatologlar, fizyoterapistler ve nörologlar tarafından yürütülen iyi belgelenmiş denemelerle çok çeşitli koşulları kapsadığı gösterilmiştir.
Kullanım alanları:
Ağrı ve iltihabın azaltılması
Dolaşımı iyileştirme
Enerji artışı
Kan/doku oksijenasyonunu iyileştirme
Kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düzenleme
Hücresel detoksifikasyon
Hücresel yenilenme
Kemik ve yumuşak doku onarımını hızlandırma
Kaslarda gevşeme ve rahatlama