Whatsapp

Ortodoks Tıbbının İyot ve Hashimato Çelişkisi

 

Hashimato savunma sisteminizin tiroide saldırması ile karakterize otoimmun bir hastalıktır. Tiroit antikorları (Anti-TPO ve Anti-Tg) değerleri bakılarak teşhis konulabilir. Tiroit hormonlarınız normal olsa bile hashimato olabilirsiniz.

Hashimato'ya ortodoks tıbbının bir tedavi ve çözüm önerisi yoktur ömür boyu devam edeceği kabul edilir. Bu nedenle tiroit antikorlarına bile bakma gereği duyulmaz. Saldırının tiroide verdiği hasar takip edilir, saldırının verdiği hasar nedeniyle eksilen hormon miktarı dışarıdan tamamlanarak hasta takip edilir. Bu saldırıyı durdurmaz.

Fakat konu iyot olunca ortodoks tıbbı için antikor değerleri önem kazanır ve iyot kullanımının antikorları yükselttiği gerekçesi ile kullanımına kesinlikle karşı çıkılır. Bu aslında büyük bir çelişkidir. Tiroidin hasar görmesine aldırmazken iyot ile hasar görür iddiası ile iyota karşı çıkması anlaşılmaz bir çelişki oluşturur.

Hashimato'da iyot kullanımı hastalığa bağlı birçok olumsuz belirtiyi ortadan kaldırır. Bütünsel yaklaşımla yüksek dozlarda iyot kullanımı antikor değerlerinin düşmesi ve iyileşmeyi sağlayabilir. Ortodoks tıbbının yüksek dozlarda iyot kullanıma da karşı çıkması tek tedavi ihtimalini de engelleyerek hastaların ömür boyu hastalığa ve ilaca mahkum olması sonucunu doğurur.