Whatsapp

İyot, Güçlü Bir Antibiyotiktir

 

Günümüzün en önemli problemlerinden birisi antibiyotik kullanımıdır. Çoğu insan her problemini antibiyotik ile çözebileceğini düşünür ve ısrarla antibiyotik kullanmak ister. Maalesef doktor reçetelerinin içerisinde antibiyotik genellikle bulunur. Bu yanlış bir yaklaşımdır.

Üst solunum yolları enfeksiyonlarının büyük bir çoğunluğu viraldir. Yani antibiyotikler etkisizdir.

Antibiyotik kullanımı viral kaynaklı rahatsızlığınıza en ufak bir etkisi olmadığı halde , sağlıklı bağırsak florasını bozarak önemli rahatsızlıkların oluşmasının önünü açar.

Enfeksiyon hastalıklarında antibiyotik kullanımından önce doğal antibiyotikleri tercih edin. Bunlardan bazıları iyot, propolis, soğan, sarımsak, kekik vb.'dir.

Artık daha sağlıklı olabilmek için bir paradigma değişikliğine ihtiyacımız var. Ecza dolaplarında iyot için yer ayırmalısınız.

Her türlü bakteri, virüs, mantar, parazit rahatsızlığında öncelikli olarak iyot aklınıza gelmeli ve kullanmalısınız.

İyot içerek, gargara yaparak, cilde sürerek, inhale yoluyla kullanabileceğiniz doğada kendisine mikroorganizmalar tarafından direnç geliştirilememiş tek antibiyotiktir. Hatta antibiyotikten fazlasıdır.

Doktorunuzu antibiyotik yazmaya zorlamayın, eğer doktorunuz her reçetesinde size antibiyotik yazıyor ise tedavi için başka bir doktor bulun.