Whatsapp

İyot, İlaçSektörü İçin Ciddi Bir Tehlike

Reçeteli ilaçların bilinen ölümcül yan etkileri, endüstrileşmiş dünyada dördüncü önde gelen ölüm nedenidir .Kalp krizi, Kanser ve Felçlerden kaynaklanan ölümlerden sonra gelen ölüm nedenidir. (Journal of American Medical Association, 15 Nisan 1998).

İlaçların yan etkilerinin yüksek ölümlere neden olması sürpriz bir sonuç değildir. Çünkü ilaç patentleri öncelikle yeni sentetik moleküller için verilir. Tüm sentetik moleküllerin detoksifiye edilmesi ve vücuttan atılması gerekir, bu da sıklıkla başarısız olan ve ciddi ve ölümcül yan etkiler salgını ile sonuçlanan bir sistemdir.

Hastalıkların teşviki ve genişlemesi ilaç yatırım endüstrisinin pazarını arttırırken - hastalıkların önlenmesi ve kök nedeninin tedavisi uzun vadeli karlılığı azaltır; bu nedenle kök nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik tedavi yaklaşımları bu endüstri tarafından engellenmektedir.

Hepsinden kötüsü, hastalıkların ortadan kaldırılması, doğası gereği, farmasötik yatırım endüstrisinin çıkarlarıyla bağdaşmaz ve taban tabana zıttır.

Hastalıkları ortadan kaldırmaya yönelik tedavi yaklaşımları daha da önemlisi doğal ve yan etkisiz hastalıkların oluşmasını engelleyen koruyucu yaklaşımlar , big farmanın potansiyel pazarını ortadan kaldırır. Bu nedenle holistik tıp yaklaşımları , milyarlarca dolarlık yatırım yapan endüstri için büyük bir tehlikedir.

İyot gibi hastalıkların oluşmasını engelleyen , tedavide etkin ve yan etkisiz bir mineral , hem koruyucu hem tedavi edici özelliği , daha da önemlisi patentlenemeyen ucuz bir mineral olması nedeniyle , ilaç endüstrisi ve onun savunucularının ana hedefidir.

Tıbbi iyodofobinin uyduruk bir makale ile başlatılıp , günümüze kadar derinleştirilerek gelmesi ve insanları iyottan uzak tutmak için harcanan çaba ,halk sağlığına katkı için değil , sektörü ayakta tutmak içindir.