Whatsapp

Yeni Araba Yeni Toksin!

 

Yeni araba yeni toksin demektir. Yeni araç alanlar dikkat. Brom toksisitesi sizi bekliyor. Yeni aldığınız arabaların vücudunuza zarar verebilecek toksik maddeler ile dolu olduğunu biliyor musunuz?

Yayınlanan bir makale yeni otomobillerde bulunan toksik buharlaşmaya dikkat çekiyor. Brom ve klor, otomobillerde en sık maruz kaldığımız toksik maddelerdir.

Bu maddeler koltuklarda, kol dayama yerlerinde ve vites topuzlarında ve otomobilin diğer alanlarında bulunur. Yeni bir araba aldıktan sonra hastalık belirtileriniz artabilir. Bunun nedeni maruz kaldığınız toksin miktarının artmasıdır.

Brom, Flor ve klor, iyot ile aynı grup elementtir. Bunlara halojenler denir. Çok fazla bir halojen ile karşı karşıya kalırsak, vücudumuzda iyot eksik ise bunlar birikerek toksik etki oluşturur.
Çok fazla halojene maruz kalıyoruz.

Brom birçok maddede sertleştirici olarak kullanılır. Bilgisayarlar da dahil olmak üzere birçok plastik üründe bulunur. Ayrıca brom, halıda, giysilerde, şiltelerde ve diğer birçok tüketici maddesinde bulunan bir yangın geciktiricidir.

Toksik halojenlerle bu aşırı maruziyet vücudumuzda iyot eksilmesine de neden olur. İyot eksikliği halojen yüksekliği meme kanseri, yumurtalık ve prostat kanseri kadar yüksek tiroit hastalıklarının arkasındaki önemli bir faktördür.

Bu maddelerin toksik etkilerini en aza indirmek için iyot eksikliğinizi tamamlamak gerekir. Yeni araba almadan iyot düzeylerinizi yükseltin. Ya da yeni araba alanlar mutlak iyot kullanarak vücudunuza brom birikmesini engelleyin.