Whatsapp

Kilo Vermek Detoksla Başlar!

 

Evde kapalı kalan herkes kilo aldı ve bu fazla kilolarından kurtulmak istiyor. Fakat kilo vermek almaktan genellikle daha zordur.

Kilo vermekte zorlanıyor musunuz? Verdiğiniz kiloları çok hızlı bir şekilde tekrar geri alıyor musunuz? Bütün bunların nedeni, vücudunuzda toksik metal kirlenmesi nedeniyle olabilir.

Metal toksisitesinin nöroendokrin fonksiyonunu bozabileceği yaygın olarak kabul edilmektedir. Basitçe söylemek gerekirse, normal tiroit fonksiyonu cıva, kadmiyum, kurşun ve diğer ağır metaller nedeniyle bozulabileceği anlamına gelir.

Toksik ağır metaller, vücut kimyasında gerekli olmayan veya kullanılmayan metallerdir. Civa hepimizin bildiği en yaygın toksik etkili ağır metaldir. Civayı En yaygın olarak da Amalgam dolgulardan alırız.

Kilo Kaybı Bağlantısı nedir? Zayıflayamama veya ne olursa olsun kilo verememede, toksik metallerin tiroit fonksiyonu ve östrojen üretimi üzerindeki etkisi özellikle ilgi çekicidir. Bozulmuş tiroit fonksiyonu, özellikle T4'ten T3'e dönüşüm bozukluğu, vücut yağınızın etrafında görünmez bir kuvvet alanı gibi davranacaktır. Tiroit bozukluğu olan biri için diyet veya egzersiz kilo vermede etkili olamaz.

Metal toksisitesinin endokrin (tiroit) fonksiyonunu bozabileceğine dair iyi bilimsel kanıtlar vardır. Toksik metaller ve bozulmuş tiroit fonksiyonu için bilimsel kanıtlara baktığımızda, bozulmuş tiroit fonksiyonuna sahip kurşun, kadmiyum ve cıva gösteren çok sayıda çalışma vardır. Bu nedenle zayıflamak için öncelikli olarak bir medikal detoks uygulaması yapmak hem kilo vermenizi kolaylaştırır, hem de verdiğiniz kiloları tekrar almamanıza yardım eder.

Medikal detoks için etkili iki doğal ürün İyot ve zeolittir. İyot hem metabolizmayı düzenler hem de toksinleri vücuttan temizler.
Zeolit ise toksinlerin bağırsaklardan vücuda girmesini engelleyerek ikinci bir karaciğer gibi çalışır ve bağırsak bütünlüğünün yeniden oluşmasını sağlar.