Whatsapp

Tuzla İyot İhtiyacınızı Alamazsınız

 

Çoğunluğumuz iyot ihtiyacımızı tuzla karşıladığını düşünür. Hatta iyot eksikliğinin iyotlu tuz yiyerek düzeldiğine inanır. Bu tamamen yanlıştır. Tuz içerisinde çok az miktar iyot vardır. Yaklaşık bir kilo tuzda 40 mg civarında iyot bulunur. Ayrıca iyot uçucu bir mineraldir. Tuzu açtığınızda siz onu tüketene kadar iyot içeriğinin büyük bir kısmı buhar olmuştur. İyotlu tuzun bir dezavantajı da genellikle rafine tuz kullanılarak üretilmesidir.

Doğal olmayan tuzun zararlarını önceki postlumda anlatmıştım. İyot konularak rafine tuzlara masum bir görüntü verilir. Çoğu doktor da size iyot içermediği için doğal tuz tüketmemenizi söyler. Bunların hepsi doğru bildiğimiz yanlıştan ibarettir.

Vücudunuzun iyot ihtiyacını tuzla karşılayamazsınız. İyot eksikliğimi tamamlayacağım diye de rafine tuz tüketmeyin. İyot bol miktarda deniz yosunu gibi deniz ürünleri ile beslenilmiyorsa, hiçbir besinle eksikliği giderilemez. İyot eksikliği için mutlaka iyotu mineral olarak alıp kullanmalısınız. Yoksa sağlıklı kalmanız mümkün değildir.

Bugün toplumun neredeyse tamamında gizli bir iyot eksikliği vardır ve sahip olduğumuz birçok hastalığın temelindeki neden budur.