Whatsapp

Tiroitin İçin İyota Şans Tanı

 

İyot vücudumuzdaki her hücre tarafından kullanılan önemli bir mineraldir. Ayrıca iyotun yokluğu yaşamla bağdaşmaz. Çünkü vücudumuzun tüm hormonal sistemi ile etkileşen hatta onları koordine eden troid bezi hormonları iyot olmadan üretilemez. Bu kadar etkili ve önemli bir mineral olan iyotun ihtiyaç dozu ile tedavi edici doz miktarı için konvansiyonel tıp yaklaşımı ile ortomoleküler tıp yaklaşımı arasında büyük fark vardır.

Konvansiyonel tıbbın iyodofobik yaklaşımı , ortomoleküler tıp açısından özellikle troid hastalıklarının oluşmasında önemli bir neden olarak görülür. Yani günlük düşük miktarda aldığımız iyot aslında tiroit hastalıklarının altındaki en önemli nedendir ve eğer yüksek doz iyot kullanılırsa eksiklik nedeniyle oluşan rahatsızlıklar da tedavi edilebilir.

Ortomoleküler tıp yaklaşımı konvansiyonel tıbbın sıklıkla tedavi için kullandığı ameliyat ile tiroit dokusunun alınması ya da radyoaktif iyot kullanımına karşıdır. Bu tedavileri son çare olarak düşünülmesi gereken yöntemlerdir.
Tiroit hashimato, hipo- hiper tiroiti, nodül ve kanser gibi her tür hastalığı yüksek doz iyot kullanılarak tedavi edilebilir. Bu nedenle yüksek doz iyot kullanmadan başkaca yöntemler tercih edilmemelidir. Özellikle de tiroidektomi ve radyoaktif iyot tedavisi.

Yüksek doz iyot tedavisi ömür boyu hormon kullanma ihtiyacını da ortadan kaldırabilir. Tıbbi iyodofobiden kurtulmak tiroit dahil vücudumuzun birçok rahatsızlığını kalıcı bir şekilde tedavi edebilmek için önemli bir adım olacaktır.